Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Scenografie | Toneelschuur Producties

Aflevering 5

Scenografie

In gesprek met scenografen Janne Sterke, Daphne de Winkel en Marc Warning.

Gasten

Janne Sterke

Janne Sterke

Janne Sterke werkt als ontwerper/​scenograaf/​production designer voor theater- en film­pro­duc­ties. In het theater werkte ze samen met regisseurs bij gezel­schappen als Toneel­schuur producties, Orkater, Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Theater en Toneelgroep Oostpool. Daarnaast is ze de vaste ontwerper en lid van de artistieke kern van muziek­the­ater gezelschap Circus Treurdier. Naast thea­ter­voor­stel­lingen maakt Circus Treurdier ook furore in de tele­vi­sie­we­reld met de serie Treurteevee.

Daphne de Winkel

Daphne de Winkel

Na oorspron­ke­lijk als actrice in het theater werkzaam te zijn geweest, maakte Daphne rond 2009 de overstap naar kostuum­ont­werp. Ze heeft gewerkt voor de Toneel­schuur, Toneelgroep Oostpool, NNT, Orkater, t Barre Land, DeLaMar Producties en is vaste ontwerper van regisseur Sarah Moeremans, heeft meerdere decors ontworpen en is ook werkzaam voor film en televisie.

Marc Warning

Marc Warning

Marc Warning verzorgde het decor­ont­werp voor een grote hoeveelheid voor­stel­lingen. In 1990 won hij de Charlotte Köhlerprijs en in 2010 de Sceno­gra­fie­prijs. Hij was adviseur thea­ter­vorm­ge­ving voor het Fonds voor Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst (20032007) en geeft les aan de Thea­ter­school in Amsterdam op de afdelingen scenografie en regie. Hij was lid van de commissie van de Charlotte Köhlerprijs, de Thea­ter­af­fi­che­prijs en maakte in 2011 deel uit van de commissie voor de Scenografieprijs.

Meer afleveringen

Aflevering 7

Recenseren

Hein Janssen
Sander Janssens
Elisabeth Oosterling

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 4

Nieuw talent

Nita Kersten
Loek de Bakker
Abdel Daoudi
Jessie L'Herminez
Steef de Jong

Aflevering 3

Acteren

Marieke Heebink
René van ’t Hof
Jesse Mensah

Aflevering 2

Dramaturgie

Janine Brogt
Martine Manten
Thomas Lamers

Aflevering 1

Regisseren

Eline Arbo
Nina Spijkers
Erik Whien