Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Toegankelijkheid | Toneelschuur Producties

Toegankelijkheid

Iedereen is welkom bij de Schuur. We doen er dan ook alles aan om de Schuur voor een zo groot mogelijke groep mensen toegan­ke­lijk te maken. Op deze pagina lees je onze huidige mogelijkheden.

287 DD747 C533 4 A83 8 DF8 5734 DA570 DC3
E752 B385 6 E38 430 C 96 CA 21984 A83114 B

Algemene informatie

In samen­wer­king met New Pack Inclusion Creators en een groeiende groep partners werken we samen om de Schuur voor een zo groot mogelijke groep mensen toegan­ke­lijk te maken. Een tof en spannend traject waarin we zeker nog lerend zijn. Mocht je punten van aandacht of suggesties hebben om de Schuur nog inclusiever te maken laat het ons dan weten via informatie@​toneelschuur.​nl

Bereik­baar­heid van ons gebouw 

De Schuur ligt midden in het centrum van Haarlem, parkeren of afzetten voor de deur is hierdoor geen moge­lijk­heid. De meeste taxi’s hebben wel een pasje om de binnenstad in te kunnen rijden. GPK-houders parkeren op straat gratis op de speciale parkeer­plaatsen voor gehan­di­capten én op alle betaalde parkeer­plaatsen in de stad. 

Mocht je met de auto afgezet worden en daarna begeleiding nodig hebben om bij de Schuur te komen dan helpen we hier graag bij. Stuur ons enkele dagen voorafgaand aan je bezoek een mailtje op informatie@​toneelschuur.​nl zodat we hier een afspraak over kunnen maken.

Tickets

Wil je naar een voor­stel­ling die toegan­ke­lijk is gemaakt? Meld je dan aan voor de voor­stel­ling door een mail te sturen naar kaartverkoop@toneelschuur.nl. Geef in deze mail aan: Naar welke voor­stel­ling je wil en dat je gebruik wil maken van de aangeboden dienst die bij deze voor­stel­ling hoort. Indien je andere wensen hebt kun je dit ook aangeven.

Rolstoelgebruikers

Rolstoelgebruikers

Al onze zalen hebben rolstoel­plaatsen en zijn met een lift bereikbaar. De lift entree is 90 cm breed en de maximale capaciteit is 1000 kg. Op de begane grond is een inva­li­den­toilet aanwezig. Om rolstoel­plaatsen te reserveren neem je contact op met onze medewerkers publieks­ser­vice via 023 – 5173900.

Doven en slecht­ho­rende mensen

Bij sommige voor­stel­lingen (zie onder) zetten wij een Nederlandse gebarentolk en/​of boven­ti­te­ling in om deze geschikt te maken voor onze dove en slecht­ho­rende bezoekers. 

Ringleiding

Voor slecht­ho­rende mensen is er in de thea­ter­zalen een ringleiding aanwezig. Deze is op vertoon van een geldig legi­ti­ma­tie­be­wijs bij de servi­ce­balie te verkrijgen. Wil je een ringleiding reserveren, mail dan enkele dagen voor je bezoek naar informatie@​toneelschuur.​nl.

Blinde en slecht­ziende mensen 

Bij sommige thea­ter­voor­stel­lingen verzorgen wij audio­de­scriptie; een audio­be­schrij­ving door een blindentolk. Via een koptelefoon hoor je de beschrij­ving wat er op het toneel te zien is, wat de acteurs doen en hoe het decor eruit ziet. 

De Schuur vertoont, indien beschikbaar, films voor blinde en slecht­ziende mensen met audio­de­scriptie via de Earcatch (voorheen Watson) app. Op de website van Earcatch staan de films waarbij audio­de­scriptie beschikbaar is: www​.earcatch​.nl

Actuele voor­stel­lingen die wij toegan­ke­lijk maken:

Visuele beperking [audio­de­scriptie]

n.t.b. — The Last Poet — Voor­stel­ling die je meeneemt op reis naar de 70’s van Amerika tot nu, in een ritmische toneeltekst.