Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Recenseren | Toneelschuur Producties

Aflevering 7

Recenseren

In gesprek met Hein Janssen, Sander Janssens en Elisabeth Oosterling.

Gasten

Hein Janssen

Hein Janssen

Hein Janssen begon na zijn studie Nederlands MO als journalist bij nieuwsblad De Kennemer in Beverwijk . Daarna stapte hij over naar Haarlems Dagblad, waar hij thea­ter­cri­ticus werd. In 1987 vroeg De Volkskrant hem het team van thea­ter­re­cen­senten te komen versterken. Daar is hij sindsdien gebleven, eerst als freelancer, en vanaf 1991 in vaste dienst als thea­ter­re­dac­teur. In 2017 werd hij senior medewerker van de kunst­re­dactie. Een keer per jaar geeft hij een workshop/​masterclass Recensie Schrijven” in het Nederlands Theaterfestival.

Sander Janssens

Sander Janssens

Sander Janssens is thea­ter­jour­na­list bij NRC en Thea​ter​krant​.nl. Sinds 2017 zit hij in de Nederlandse Toneeljury. Daarnaast is hij als adviseur verbonden aan het Amsterdams Fonds voor de Kunsten. Van 2015 tot september 2019 schreef hij over theater voor Het Parool.

Hij studeerde Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde in een ver verleden ook een tijdje aan de Fontys Hogeschool voor Jour­na­lis­tiek in Tilburg

Elisabeth Oosterling

Elisabeth Oosterling

Elisabeth Oosterling studeerde Kunsten, Cultuur en Media aan de Rijks­uni­ver­si­teit Groningen, waar ze zich speci­a­li­seerde in thea­ter­we­ten­schap en kunst­kri­tiek. Ze was recensent bij cultuur­web­site 8weekly, schreef voor vakblad Thea­ter­maker en de website Thea­ter­krant. Sinds 2017 schrijft ze bij NRC Handelsblad over toneel, muziek­the­ater en musicals.

Meer afleveringen

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 5

Scenografie

Janne Sterke
Daphne de Winkel
Marc Warning

Aflevering 4

Nieuw talent

Nita Kersten
Loek de Bakker
Abdel Daoudi
Jessie L'Herminez
Steef de Jong

Aflevering 3

Acteren

Marieke Heebink
René van ’t Hof
Jesse Mensah

Aflevering 2

Dramaturgie

Janine Brogt
Martine Manten
Thomas Lamers

Aflevering 1

Regisseren

Eline Arbo
Nina Spijkers
Erik Whien