Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Nieuw talent | Toneelschuur Producties

Aflevering 4

Nieuw talent

In gesprek met nieuwe makers Nita Kersten, Loek de Bakker, Abdel Daoudi, Jessie L’Herminez en Steef de Jong.

Gasten

Nita Kersten

Nita Kersten

Nita Kersten studeerde in 2010 af aan de Thea­ter­school Amsterdam. Ze maakt voor­stel­lingen die meestal op een bijzondere manier een verbinding aangaan met de samenleving. Ze is als regisseur verbonden aan Sir Duke (nieuwkomers Orkater) en zal zich bij Toneel­schuur Producties verder ontwikkelen als zelfstandig regisseur door zich te richten op modern tekstrepertoire.

Loek de Bakker

Loek de Bakker

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regie Opleiding van de Toneel­aca­demie Maastricht. In zijn voor­stel­lingen creëert Loek hyper-esthetische werelden waarin personages krampachtig op zoek zijn naar houvast en erkenning. In een strakke, beeldende stijl en met een flinke dosis humor, onderzoekt hij menselijk gedrag in al haar extremiteit.

Abdel Daoudi

Abdel Daoudi

Abdel Daoudi studeerde in 2012 af als regisseur aan de Toneel­aca­demie Maastricht. De afgelopen seizoenen werkte hij als regie­as­sis­tent bij Het Nationale Theater. Zijn eerste voor­stel­ling bij Toneel­schuur Producties was Antigone. Abdelkader Benali schreef de tekst. Het was de tweede samen­wer­king met Benali, na een onderzoek in het kader van Schuur Atelier.

Jessie L'Herminez

Jessie L'Herminez

Jessie L’Herminez studeerde Thea­ter­do­cent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Bij Toneel­schuur Producties regisseerde ze Starring #23, de jaarlijkse productie voor en door jongeren, gevolgd door De Stoelen van Ionesco en Japanse Sprookjes in de zomer van 2022.

Steef de Jong

Steef de Jong

Steef de Jong is thea­ter­maker, lied­jes­schrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Hij heeft een fascinatie voor de operette: het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical. Steef studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Daarna vervolgde hij zijn studie aan DasArts (Master of Theatre – Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

Meer afleveringen

Aflevering 7

Recenseren

Hein Janssen
Sander Janssens
Elisabeth Oosterling

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 5

Scenografie

Janne Sterke
Daphne de Winkel
Marc Warning

Aflevering 3

Acteren

Marieke Heebink
René van ’t Hof
Jesse Mensah

Aflevering 2

Dramaturgie

Janine Brogt
Martine Manten
Thomas Lamers

Aflevering 1

Regisseren

Eline Arbo
Nina Spijkers
Erik Whien