Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Regisseren | Toneelschuur Producties

Aflevering 1

Regisseren

In gesprek met regisseurs Eline Arbo, Nina Spijkers en Erik Whien.

Gasten

Eline Arbo

Eline Arbo

Eline Arbo volgde de Regie Opleiding van de Thea­ter­school in Amsterdam na een studie Thea­ter­we­ten­schappen aan de Univer­si­teit van Oslo. Haar debuut bij Toneel­schuur Producties Het lijden van de jonge Werther leverde haar de BNG Bank Thea­ter­prijs 2018 op. Hierna regisseerde ze De Revo­lu­ti­o­nairen, over het gedach­te­goed van Albert Camus en Weg met Eddy Bellegueule (winnaar regieprijs 2020, nominatie Louis d’Or voor Victor IJdens, Jesse Mensah, Felix Schellekens en Romijn Scholten). Eind oktober gaat ze in première met Drie Zusters van Anton Tsjechov. Haar laatste voor­stel­ling bij Toneel­schuur Producties.

Nina Spijkers

Nina Spijkers

Nina Spijkers studeerde aan de Regie Opleiding van de Thea­ter­school Amsterdam en won de Top Naeff Prijs, de aanmoe­di­gings­prijs voor veel­be­lo­vende studenten. Bij Toneel­schuur Producties regisseerde ze Phaedra’s Love, Friedrich Schiller’s Don Carlos (nominatie BNG Bank Nieuwe Thea­ter­ma­kers­prijs), Ivanov van Anton Tsjechov (nominatie BNG Nieuwe Thea­ter­ma­kers­prijs én selectie Nederlands Theater Festival 2017), het zelf­ge­schreven Geluk en Het temmen van de feeks (Theo d’Or nominatie voor Astrid van Eck). Volgend seizoen is ze te zien met Kasimir en Karoline van Ödön von Horváth.

Erik Whien

Erik Whien

Erik Whien begon zijn loopbaan aan de Toneel­aca­demie Maastricht. Sinds 2013 was hij vaste maker bij Toneel­schuur Producties waar hij Who’s afraid of Virginia Woolf? maakte (selectie Nederlands Theater Festival, Louis d’Or voor Jacob Derwig en Colombina voor Kirsten Mulder), Oom Wanja en De Wereld­ver­be­te­raar (nominatie Louis d’Or Sanne den Hartogh). Vanaf 2016 werkt hij bij Theater Rotterdam. Daar maakte hij achter­een­vol­gens Find me a boring stone, Revo­lu­ti­o­nary Road (selectie Nederlands Theater Festival, nominatie Colombina Alejandra Theus), Headroom en Stadsas­tro­naut. Afgelopen seizoen regisseerde hij Eindspel (selectie Nederlands Thea­ter­fes­tival, nominatie Louis d’Or voor René van t Hof).

Meer afleveringen

Aflevering 7

Recenseren

Hein Janssen
Sander Janssens
Elisabeth Oosterling

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 5

Scenografie

Janne Sterke
Daphne de Winkel
Marc Warning

Aflevering 4

Nieuw talent

Nita Kersten
Loek de Bakker
Abdel Daoudi
Jessie L'Herminez
Steef de Jong

Aflevering 3

Acteren

Marieke Heebink
René van ’t Hof
Jesse Mensah

Aflevering 2

Dramaturgie

Janine Brogt
Martine Manten
Thomas Lamers