Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Acteren | Toneelschuur Producties

Aflevering 3

Acteren

In gesprek met acteurs Marieke Heebink, René van t Hof en Jesse Mensah.

Gasten

Marieke Heebink

Marieke Heebink volgde haar opleiding aan de Toneel­school Arnhem, waarna ze zich aansloot bij Thea­ter­groep Trust. Sinds 1994 maakt ze onderdeel uit van het vaste ensemble van Inter­na­ti­o­naal Theater Amsterdam (voorheen Toneelgroep Amsterdam). Ze speelde in films, series en vele voor­stel­lingen. Ze won een Gouden Kalf, werd veelvuldig genomineerd voor haar toneelspel en won twee keer de Theo d’Or voor beste vrouwelijke hoofdrol. Momenteel speelt ze in Medea bij ITA.

René van ’t Hof

René van t Hof studeerde aan de mime­o­p­lei­ding aan de Amsterdamse Thea­ter­school en richtte in 1989 thea­ter­groep Carver op. Van t Hof kreeg bekendheid bij het grote publiek als vertolker van Kees Flodder in de eerste Flodderfilm van Dick Maas. Op het toneel speelde hij bij o.a. het Onaf­han­ke­lijk Toneel, Ro Theater, Theater Artemis, Theater Utrecht, Toneelgroep Maastricht en Toneel­schuur Producties. Hij werd genomineerd voor de Louis d’Or en won meerdere prijzen voor zijn werk, zoals de VSCD Mimeprijs en de Zilveren Krekel.

Jesse Mensah

Jesse Mensah begon aan de Nationale Ballet Academie Amsterdam, volgde opleidingen bij Dans­aca­demie Lucia Marthas en twee jaar HBO Jazz dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten tot hij in 2012 de switch maakte van dans naar toneel. Hij studeerde in 2016 af aan de Amsterdamse Toneel­school & Klein­kunst­aca­demie en speelde o.a. bij Theater Utrecht, de Toneel­ma­kerij, NNT en zijn eigen collectief Konvooi bij Orkater Nieuwkomers. Dit jaar werd hij voor zijn rol in Weg met Eddy Bellegueule genomineerd voor de Louis d’Or.

Meer afleveringen

Aflevering 7

Recenseren

Hein Janssen
Sander Janssens
Elisabeth Oosterling

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 5

Scenografie

Janne Sterke
Daphne de Winkel
Marc Warning

Aflevering 4

Nieuw talent

Nita Kersten
Loek de Bakker
Abdel Daoudi
Jessie L'Herminez
Steef de Jong

Aflevering 2

Dramaturgie

Janine Brogt
Martine Manten
Thomas Lamers

Aflevering 1

Regisseren

Eline Arbo
Nina Spijkers
Erik Whien