Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Dramaturgie | Toneelschuur Producties

Aflevering 2

Dramaturgie

In gesprek met dramaturgen Janine Brogt, Martine Manten en Thomas Lamers.

Gasten

Janine Brogt

Janine Brogt werkt als veel­ge­vraagd dramaturg, schrijver en vertaler van toneel, opera en dans bij gezel­schappen in binnen- en buitenland. Zij heeft onder andere jarenlang intensief samen­ge­werkt met regisseurs Gerardjan Rijnders, Ivo van Hove en Pierre Audi bij Toneelgroep Amsterdam en De Nederlandse Opera en met choreograaf Ted Brandsen bij Het Nationale Ballet.

Martine Manten

Martine Manten is dramaturg. Zij studeerde Thea­ter­we­ten­schap in Utrecht. Op dit moment is zij vast verbonden aan NTjong/​Het Nationale Theater waar zij intensief samenwerkt met Noël Fischer. Tekst­the­ater en met name nieuw Nederlands repertoire vormt de lange lijn in haar carrière; onder andere in haar werk voor tg Bonheur, Het Toneel Speelt, tg Oostpool, HZT en ook nu bij NTjong. Zij werkt al jarenlang intensief samen met toneel­schrijver Peer Wittenbols. Martine is naast haar werk bij NT verder actief als begeleider en coach van jonge toneel­schrij­vers en regisseurs.

Thomas Lamers

Thomas Lamers is filosoof en dramaturg. Hij werkt met verschil­lende regisseurs en makers en de collec­tieven House of Nouws en Collectief Walden. Hij studeerde dramaturgie aan de UvA en werkte sindsdien onder andere voor Frascati, Oerol, ITA en Ulrike Quade Company. Bij de Toneel­schuur maakte hij met Maren E. Bjorseth Emilia Galotti, met Olivier Diepenhorst Stilte, Smekelingen en Het leven is droom. Met Eline Arbo maakte hij Het lijden van de jonge Werther, Weg met Eddy Bellegueule en momenteel werkt hij aan Drie Zusters.

Meer afleveringen

Aflevering 7

Recenseren

Hein Janssen
Sander Janssens
Elisabeth Oosterling

Aflevering 6

Licht, geluid en techniek

Aflevering 5

Scenografie

Janne Sterke
Daphne de Winkel
Marc Warning

Aflevering 4

Nieuw talent

Nita Kersten
Loek de Bakker
Abdel Daoudi
Jessie L'Herminez
Steef de Jong

Aflevering 3

Acteren

Marieke Heebink
René van ’t Hof
Jesse Mensah

Aflevering 1

Regisseren

Eline Arbo
Nina Spijkers
Erik Whien