Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Marloes IJpelaar | Toneelschuur Producties
Marloes I Jpelaar

Marloes IJpelaar

Marloes IJpelaar is in 2018 afge­stu­deerd aan de acteurs­op­lei­ding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens haar opleiding profileerde zij zich al als maker. Zij maakte samen met Nader Farman Lady Into The Fox en een solo­voor­stel­ling Vivre Sa Vie. Na haar opleiding heeft IJpelaar samen met Ella Kamerbeek Club Lam opgericht. Zij maakten Let Them Eat Cake, Tinder­sprookje, Die Already en Lolita tevens ook geschreven door IJpelaar. Daarnaast was zij te zien in de series #Tagged, ANNE+ en Het F‑woord. Sinds het najaar van 2020 speelt IJpelaar bij Dood Paard met de voor­stel­ling De Meiden. Ze was te zien in Lijf live van OPERA2.0. Vanaf oktober 2020 was Marloes te zien in Lolita van Club Lam, die wegens succes opnieuw een kleine tour door Nederland maakte in 2021. In het begin van 2022 schreef Marloes de festi­val­voor­stel­ling Lourdes. Aankomende zomer schrijft IJpelaar aan de nieuwe voor­stel­ling van Club Lam: Rubens Meisjes. Deze voor­stel­ling zal in première gaan op 9 december 2022 in Het Toon Hermans Theater te Sittard en zal daarna te zien zijn in heel Nederland. Naast het schrijven van deze voor­stel­ling zal Marloes ook als actrice te zien in Rubens Meisjes.

CLUB LAM

Club Lam (2018) is een nieuw, all-female collectief. Zij zetten zich in voor meer vrouwelijk perspectief in de media. Met een frisse blik en eigen teksten beuken ze door glazen plafonds en verwoesten vast­ge­roeste rollen­pa­tronen opzoek naar een uniek vrouwelijk perspectief. Van twee toiletdames (Politiek Wanhoop, 2018) tot de instafamous Marie Antoinette (Let Them Eat Cake, 2019) en een Maria Magdalena met millennial issues (Die All Ready, 2020); Club Lam laat vrouwen aan het woord. 

Thea­ter­col­lec­tief Club Lam: De verhalen van historische vrouwen weer­spie­gelen soms ook onze wereld’ (volkskrant​.nl)

Rubens Meisjes bulkt van origineel, scherp en hilarisch commentaar op eigentijdse fenomenen ★★★★☆ (volkskrant​.nl)

Voorstellingen

Ballen 22 Sanne Peper

Marloes IJpelaar

Starring #25 Blauwe Ballen

De jubi­le­u­me­ditie van onze jaarlijkse jongerenproductie

Makers 2023-2024