Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Nita Kersten | Toneelschuur Producties
Nita Kersten

Nita Kersten

Nita Kersten (1983) studeerde in 2011 af aan de Thea­ter­school in Amsterdam. Haar eerste producties maakte ze o.a. bij MC Theater, het Bijlmer Parktheater en op festivals. In 2016 richtte ze samen met Dionne Verwey het collectief Sir Duke op, met wie zij als Nieuwkomers bij Orkater de muziek­the­ater hits De Blackout van 77 en Hatta en de Kom maakte. 

De komende jaren richt Kersten zich bij diverse gezel­schappen zoals Toneel­schuur Producties, Orkater en de Veenfabriek (Koken met Amba) op de ontwik­ke­ling en regie van nieuwe toneel­tek­sten die de Nederlandse en inter­na­ti­o­nale theater canon kunnen verbreden en verdiepen. 

Bij Toneel­schuur Producties schreef en regisseerde Kersten in seizoen 2021/2022 de voor­stel­ling Apocalyps, het verhaal van twee zussen die zich in hun ouderlijk huis terug­trekken, terwijl buiten de wereld steeds meer in verval raakt. We zouden ervan moeten leren. Waar zus wanhoopt, schenkt zusje troost en vertrouwen. Wat is dat mooi gedaan.“ — Thea­ter­krant, Het fijne samenspel tussen de twee actrices zorgt voor warmte en lichtheid” — ★★★★ Volkskrant.

Voorstellingen

Screenshot 2023 11 02 at 11 49 12

Nita Kersten

PROEFwerk ArtEZ Toneelschool

Een kijkje in keuken van de Nederlandse theateropleidingen

Last Poets 11 Sanne Peper

Nita Kersten

The Last Poet

Over The Last Poets’, een collectief van dichters en muzikanten tijdens de civil rights movement’.

Apocalyps repetitie Bart Grietens 56 Large

Nita Kersten

Apocalyps

Over het loslaten van alles wat je hebt en kent

Makers 2024-2025