Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Loek de Bakker | Toneelschuur Producties
Loek de Bakker

Loek de Bakker

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de regie-opleiding van de Toneel­aca­demie Maastricht met een eigen­zin­nige versie van Ibsens Hedda Gabler. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel/​NTjong (The Summer of 96, regie: Casper Vandeputte).

Hij maakte in het Schuur Atelier van Toneel­schuur Producties de voor­stel­ling This will end in tears en zijn voor­stel­ling THE VERY TIRED GIRL was te zien op thea­ter­fes­tival de Parade. In het seizoen 2017/2018 maakte hij de trail­er­voor­stel­ling Flikflak bij Het Laagland en regisseerde hij onze jaarlijkse jonge­ren­pro­ductie Starring #21: Dorian Gray, gebaseerd op de roman van Oscar Wilde. Daarnaast werkte hij als regie­as­sis­tent bij Het Nationale Theater/​HNTjong. In seizoen 2021 – 2022 maakte hij bij Toneel­schuur Producties Het leven zelf.

Loek regisseert nieuwe teksten en maakt bewerkingen van klassiekers. In zijn voor­stel­lingen creëert hij hyper-esthetische werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander.

Voorstellingen

Leven 07 Sanne Peper

Loek de Bakker

Het leven zelf

Dit is het verhaal van een jongen die plotseling begon te zinken – en de mensen die hem zagen gaan

Makers 2022-2023