Loek de Bakker credit Nienke Veneboer

Loek de Bakker

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de regie­op­lei­ding van de Toneel­aca­demie Maastricht met een eigen­zin­nige versie van Ibsens Hedda Gabler. Tijdens zijn afstuderen liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Theater/​HNTjong.

In het Schuur Atelier van Toneel­schuur Producties maakte hij de voor­stel­ling This will end in tears en zijn voor­stel­ling THE VERY TIRED GIRL was te zien op thea­ter­fes­tival de Parade. In seizoen 2017/2018 maakte hij de trail­er­voor­stel­ling Flikflak bij Het Laagland en regisseerde hij bij Toneel­schuur Producties Starring #21: Dorian Gray, gebaseerd op de roman van Oscar Wilde. In seizoen 2021/2022 maakte hij bij HNTjong de voor­stel­ling Super­nor­maal en bij Toneel­schuur Producties Het leven zelf, naar de gelijk­na­mige roman van Roelof ten Napel. 

In zijn voor­stel­lingen creëert Loek secuur vormgegeven werelden waarin personages op zoek zijn naar houvast, erkenning en verbinding. Met veel compassie en humor onderzoekt hij hoe we worden wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de ander. 

Voorstellingen

TP 2023 24 Orlando 300dpi c Annaleen Louwes Esther Noyons wt

Loek de Bakker

Orlando

I’m sick to death of this particular self. I want another.’ — Virginia Woolf

Leven 07 Sanne Peper

Loek de Bakker

Het leven zelf

Dit is het verhaal van een jongen die plotseling begon te zinken – en de mensen die hem zagen gaan

Makers 2023-2024