Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar voor een… | Toneelschuur Producties
Jongeren tussen de 15 en 25 jaar voor een sociaal artistieke expeditie over fluïditeit bij de Schuur.

9 augustus 2023

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar voor een sociaal artistieke expeditie over fluïditeit bij de Schuur.

Wie bepaalt wie je bent? Jijzelf? Of je omgeving? Deze vragen willen we gaan onderzoeken met een groep van tien jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

In een traject dat loopt vanaf 18 september t/​m 14 oktober ga je aan de slag met theater- en program­ma­maker Mara van Nes en beeldend kunstenaar en illustrator Nicky Vroegop. Je gaat met hen in gesprek door op een beeldende manier vorm te geven aan de vragen: wie bepaalt wie je bent? Jijzelf of je omgeving?” 

Het eind­re­sul­taat wordt vertoond in de foyer van de Schuur vanaf 14 oktober t/​m 3 december. In die periode speelt de voor­stel­ling Orlando van Toneel­schuur Producties in regie van Loek de Bakker, naar het boek van Virginia Woolf, in de Schuur en in theaters in Nederland. 

In deze voor­stel­ling volgen we Orlando, een personage dat drie eeuwen leeft en in die tijd voortdurend verandert van omgeving, sociale klasse, rol en identiteit. Van zoekende jonge edelman tot succesvol schrijfster: steeds opnieuw verhoudt Orlando zich tot de veranderde sociale conventies en verwach­tingen van zijn/​haar tijd. En dat schijnt hem/​haar nauwelijks moeite te kosten, wat vanuit onze tijd bezien een luxepositie lijkt. Orlando’s rijke identiteit wordt gevormd door ontmoe­tingen, en door een groot​‘ja’ tegen het leven. Met live muziek gecom­po­neerd door Reindier (Reinier van Harten). 

Het sociaal artistiek onderzoek bestaat uit: 

Drie sessies in de weken van 18, 25 september en 2 oktober. De sessies duren max 2 uur.Het vindt plaats in de Schuur, in het centrum van Haarlem, in de namiddag of avond. Exacte data en tijden worden nog besloten. 

Wij zorgen voor de nodige versna­pe­ringen en drankjes tijdens deze sessies. 

Afhankelijk van beschik­baar­heid en interesse, kan je meedoen aan de creatie van content rondom dit onderwerp richting de bezoekers van de voorstelling. 

Aanmelden voor dit traject? Stuur een mail met je contact­ge­ge­vens naar yuen@​schuur.​nl. Leuk als je daarin jezelf kort intro­du­ceert en vertelt waarom dit jou aanspreekt. We ontvangen de inschrij­vingen graag uiterlijk voor 4 september. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Yuen Kwan Lo, context­pro­gram­meur bij de Schuur via yuen@​schuur.​nl. Ter info, van 14 augustus t/​m 3 september is zij op vakantie. 

Ken je iemand waarvan je denkt dat dit diegene aanspreekt? Stuur dit bericht dan gerust door!

TP 2023 24 Orlando 150dpi c Annaleen Louwes Esther Noyons wt
  • Orlando

    Een voor­stel­ling over het recht om zelf te bepalen wie je bent