Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Zwart water | Toneelschuur Producties
Noord Nederlands Toneel Zwart Water Martijn Halie 683x1024

1 – 2 november 2020

Zwart water

s Nachts gaan ze stiekem zwemmen in het open­lucht­zwembad. Een groep rijke jongeren uit de chicste wijk van de stad en een groep tweede generatie migran­ten­kin­deren uit de wijk vol kebabzaken en hoge flats. Op straat lopen ze langs elkaar heen en leven ze in verschil­lende werelden. Maar hier ontmoeten ze elkaar per toeval en ontstaan er aan de waterkant vriend­schappen en liefdes.

Twintig jaar later heeft niet alleen de tijd, maar ook de sluipende onge­lijk­heid van de maat­schappij de vrienden uit elkaar gedreven. Als ze elkaar na al die jaren toevallig weer tegenkomen is de één minister van binnen­landse zaken of advocaat geworden, terwijl de ander achter de kassa van een supermarkt zit of een snackbar runt. Voor de één bleken dromen makkelijker te verwe­zen­lijken dan voor de ander.

  • regie, decor Eline Arbo
  • tekst Roland Schimmelpfennig
  • met Felix Schellekens, Tim Linde, Isabelle Houdtzagers, Jesse Mensah, Kathlyn Wuyts, Harun Balci
  • muziek Thijs van Vuure
  • dramaturgie Robbert van Heuven
  • lichtontwerp Varja Klosse
Noord Nederlands Toneel Zwart Water Martijn Halie 683x1024
Over Eline Arbo

Over Eline Arbo

Eline Arbo is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Thea­ter­we­ten­schappen aan de Univer­si­teit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie­op­lei­ding van de Thea­ter­school Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde.

Meer producties

Sponsoren en subsidiënten