Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Social practice: Orlando | Toneelschuur Producties
Social practice: Orlando

13 september 2023

Social practice: Orlando

Stap binnen in de intri­ge­rende wereld van fluïditeit met het onmisbare social practice project, geïn­spi­reerd door het meeslepende theaterstuk Orlando

Dit project, geleid door de geta­len­teerde regisseur Mara van Nes en de beeldend kunstenaar en illustrator Nicky Vroegop, belooft een diepgaande verkenning van identiteit en zelf­be­pa­ling. Lees verder om te ontdekken hoe je deel kunt uitmaken van dit unieke culturele avontuur! 

Voorafgaand Traject met Gen Z Jongeren

Ben jij tussen de 15 en 25 jaar en voel je een sterke band met het begrip fluïditeit”? Dan nodigen we jou uit om deel te nemen aan ons voortraject. Gedurende drie bijeen­kom­sten in de weken van 18 september, 25 september en 2 oktober, ga je in gesprek met Mara en Nicky om je eigen identiteit te verkennen. Samen zullen jullie op creatieve wijze deze cruciale vragen onderzoeken: Wie bepaalt wie je bent? Ben je dat zelf of wordt dat bepaald door je omgeving?” Het resul­te­rende werk zal te bewonderen zijn in de foyer vanaf de allereerste try-out van Orlando,” en we overwegen zelfs een speciaal evenement om het publiek te betrekken bij jullie kunst­zin­nige creaties. Lees meer hier

Ronde Tafel­ge­sprekken tijdens de Dernière

Tijdens de laatste voor­stel­lingen van Orlando” vinden er dagelijks ronde tafel­ge­sprekken plaats. Hierin spelen de verhalen en werken van de jongeren een belangrijke rol. Mara zal deze gesprekken vormgeven, geïn­spi­reerd door de verschil­lende fasen van een rite of passage, verge­lijk­baar met een coming-of-age/­tran­si­tie­ri­tueel: loslaten, de limbo en re-integratie. Verwacht boeiende discussies die de diepte ingaan.

Interactie met het Publiek voor de Laatste Voorstellingen

Mara en het team hebben een vernieu­wende manier bedacht om het publiek bij de voor­stel­ling te betrekken. Geïn­spi­reerd door de opzet van de Telegram-groepen van het Maand­ver­bond, willen ze het publiek voorafgaand aan de voor­stel­ling voorzien van inhoud die hen voedt en voorbereidt op de thema’s van Orlando.” Deze inhoud zal gebaseerd zijn op de verhalen en informatie die tijdens het voortraject met de jongeren is verzameld. Het biedt ook een uitnodiging voor de ronde tafel­ge­sprekken, waarbij alles wat geleerd is over het onderwerp tot leven komt. Dit alles gebeurt op vrijwillige basis, zodat het publiek zich vrij kan aanmelden voor deze boeiende ervaring.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van een innovatief, cultureel project dat de grenzen van identiteit en expressie verkent. Orlando” gaat over meer dan alleen identiteit; het gaat over jou, de jongeren van Generatie Z, en de kracht van fluïditeit in alle facetten van het leven. Kom en ontdek samen met ons wie je bent en wie je wilt zijn. Word deel van de conversatie, de crea­ti­vi­teit en de verandering. 

Samen gaan we op reis!