Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Olivier Diepenhorst terug in Schuur | Toneelschuur Producties
Olivier Diepenhorst terug in Schuur

2 januari 2023

Olivier Diepenhorst terug in Schuur

De wanen, het thea­ter­de­buut van Ingmar Heytze, is wondermooi.” Pulinckx laat je in de ziel kijken. Diens Doe maar gek, dan doe je gewoon!” werkt na. Troostend en bevrijdend.” ★★★★★ Trouw

De wanen ging afgelopen september in première in het Bellevue Lunch­t­he­ater in Amsterdam. Pers en publiek waren razend enthousiast, met een uitver­kochte Palonizaal tot gevolg. Vanwege de bijzondere band tussen de Schuur en regisseur Olivier Diepenhorst is de voor­stel­ling nu op 27 en 28 januari exclusief zien in de benedenzaal van de Schuur.

Olivier Diepenhorst: Na zeven jaar lang vaste maker bij Toneel­schuur Producties te zijn geweest, heb ik in 2020 mijn vleugels uitgeslagen en veilige nest verlaten. Voor mij voelt het daarom een beetje als thuiskomen om nu met deze voor­stel­ling in de Schuur te mogen staan. En extra leuk nu ik zelf inwoner van Haarlem ben. De wanen is een intieme voor­stel­ling die mij heel dierbaar is vanwege de samen­wer­king met Ingmar Heytze en Alwin Pulinckx en die we nu speciaal voor de Schuur in een grote zaal versie gaan spelen.”

Schermafbeelding 2023 01 02 om 13 35 38
  • “De wanen is theater waar je gelukkiger van wordt.”

    De Volkskrant
  • “Bijna elke zin is het citeren waard in dit theaterdebuut van Ingmar Heytze (...) Een mooie, poëtische maar ook geestige tekst. (...) In een spectaculair mooi decor”

    Theaterkrant