Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Nominatie Theo d'Or voor Charlie Chan… | Toneelschuur Producties
Nominatie Theo d'Or voor Charlie Chan Dagelet (Huis van Troje)

29 mei 2024

Nominatie Theo d'Or voor Charlie Chan Dagelet (Huis van Troje)

Charlie Chan Dagelet is genomineerd voor de Theo d’Or voor de meest indruk­wek­kende acteer­pres­tatie in een bijdragende rol voor haar vertolking van Andromache in de voor­stel­ling Huis van Troje (regie Mateusz Staniak, coproductie ITA).

Uit het Juryrapport:

Charlie Chan Dagelet’s acteer­pres­tatie in Huis van Troje wordt gekenmerkt door een diepe emotionele intensiteit en een uitzon­der­lijk inle­vings­ver­mogen. Haar vertolking van deze complexe rol weet het publiek van begin tot het einde mee te slepen in een reis door de menselijke psyche. Zij brengt haar personage tot leven met een authentieke en krachtige aanwe­zig­heid, die een blijvende indruk achterlaat op iedereen die haar ziet spelen. Haar technische beheersing van de rol, gecom­bi­neerd met subtiel spel, getuigt van een ongekende acteer­pres­tatie. Vooral Dagelet’s vermogen om de innerlijke conflicten en gevoelens van haar personage over te brengen. 

Haar dynamische spel-interacties met haar medespelers versterken de geloof­waar­dig­heid, de integriteit en de emotionele impact van de voor­stel­ling. Haar bijdrage aan de voor­stel­ling is van onschatbare waarde en verdient daarom deze nominatie.”

Ten slotte nog een woord van erkenning voor actrice Nadia Amin. Zij heeft immers de rol in eerste instantie vormgegeven, op basis waarvan Charlie haar prachtige prestatie heeft kunnen neerzetten.”

De uitreiking van de Theo d’Or vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlandse Theater Festival op zondag 15 september.

Huis van Troje

Huis van Troje

Regie Mateusz Staniak, coproductie ITA