Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

De Eeuwige Kersentuin | Toneelschuur Producties
De Eeuwige Kersentuin

23 november 2023

De Eeuwige Kersentuin

Het Schuur Atelier is een vrijplaats voor makers om onderzoek te doen in de studio’s van Toneel­schuur Producties. Het maakproces staat hier centraal, wat veel makers inspiratie en crea­ti­vi­teit biedt.

In deze editie van het Schuur Atelier onderzoeken scenograaf Hendrik Walther en schrijver Hanna Fleer hun gedeelde fascinatie: theater dat niet draait om het centraal stellen van de mens.

Ze onderzoeken hoe ze de filosofie van het post-humanisme kunnen toepassen op Anton Tsjechovs De Kersentuin. Ze trans­for­meren dit oorspron­ke­lijk huma­nis­ti­sche stuk tot een werk waarin niet alleen de mens, maar ook de kersentuin, een stoel of een vogel de hoofdrol kunnen spelen. Natuur, objecten, dieren en technologie krijgen de ruimte als essentiële elementen. Als scenograaf en schrijver hebben ze hun krachten gebundeld in een artistiek onderzoek dat de tradi­ti­o­nele grenzen van het menselijke subject doorbreekt. 

Hanna Fleer is geen onbekende in de Schuur. Dertien jaar geleden begon ze als jeugdam­bas­sa­deur, speelde ze mee in Starring# onder regie van Daria Bukvic, werkte ze in de garderobe en achter de bar, en nu doet ze onderzoek in het atelier. Ook Hendrik is een vertrouwd gezicht in de Schuur; hij heeft samen­ge­werkt met Rieks Swarte in Potters Beesten en De perzik van onsterfelijkheid.

Het atelier is een vrijplaats voor makers om onderzoek te doen in de studio’s van Toneel­schuur Producties. Het maakproces staat hier centraal, wat veel makers inspiratie en crea­ti­vi­teit biedt.

Het resultaat van het onderzoek werd op 8 december 2023 gepre­sen­teerd in onze studios.