Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

A tribute to Michael Matthews | Toneelschuur Producties
A tribute to Michael Matthews

2 januari 2023

A tribute to Michael Matthews

De Schuur presenteert in samen­wer­king The Need for Legacy, RIGHTABOUTNOW INC. een bijzonder programma rond één van de meest markante en originele thea­ter­ma­kers uit het verleden van de Toneel­schuur Producties: Michael Matthews.

Matthews kwam in 1985 als twintiger van Amerika naar Nederland en maakte zijn eerste voor­stel­ling als regisseur bij Toneel­schuur Producties onder de bezielende leiding van oud-directeur Frans Lommerse.

In de jaren tussen zijn komst in 1985 en zijn overlijden in 1996 werd hij onmis­ken­baar één van de blikvangers van het Nederlandse avantgarde theater. Hij verbond de Grieken met funk, opera met club cultuur, cult-horror met klaag­lie­deren, en bewoog met evenveel gemak en elegantie in het nachtleven als in de thea­tere­lite. Daarin was hij zijn tijd ver vooruit.

Michael Matthews was een zeer talentvolle acteur, regisseur, choreograaf, danser, schrijver, vormgever, scenarist, bewerker en thea­ter­maker. Een multitalent die met een grote dosis humor, intellect en nieuws­gie­rig­heid, de zwaarste onderwerpen dragelijk in een voor­stel­ling kon brengen. Hij zag toneel als persoonlijk uitdruk­kings­middel van een autonoom kunstenaar. Daarnaast was Michael Matthews vooral een schat van een man.”, aldus Frans Lommerse.

Op zaterdag 14 januari presenteert De Schuur i.s.m. The Need For Legacy, RIGHTABOUTNOW.INC, Allard Pierson en Podiumkunst​.net

een uniek programma rond deze markante en originele theatermaker.

Kaarten en meer achtergrond op schuur​.nl