Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Starring #26 Yerma on Mars | Toneelschuur Producties
Schuur Starring ballpit 04022024 Gergely Ofner web 25

20 – 22 april 2024

Starring #26 Yerma on Mars

In een tijd waarin het krijgen van een kind steeds meer een keuze is geworden gaan 12 ruim­te­rei­zi­gers op ontdek­kings­tocht om te begrijpen wat deze keuze voor hen inhoudt. Geïn­spi­reerd door Federico García Lorca’s Yerma”, vinden ze op Mars een atelier. Weg van de aardse conventies dagen ze zichzelf uit om buitenaards te denken over het thema ouderschap. (De planeet) Mars vormt voor hen een leeg canvas, een nog in te vullen droom. Een atelier waarin ze verlangens en twijfels over het ouderschap kunnen uiten en onderzoeken. Wat stellen we ons voor bij het krijgen van een kind? En hoe verhoudt dit verlangen zich tot de toestand van onze planeet?

  • Regisseur Reinout Bongers
  • Spel Pier Bonnema, Wick van den Bos, Johannes Beyen, Elena Martinova, Marijn Nabben, Zara van Oosterhout, Lita Pharnjun, Shannon Pleijster, Richelle Sandriman, Janneke van der Schaaf, Noor Vermeulen, Wisse Weijgertse
  • Dramaturgie + bewerking Yvonne Zeegers
  • Regieassistentie Lisa Giezen
  • Techniek Isa Keijser
  • naar het stuk Yerma van Federico García Lorca
  • Met dank aan onze Vrienden, Talentbegunstigers en het Steunfonds
  • “Producties als Starring# zijn alleen mogelijk met de steun van fondsen, onze vrienden en talentbegunstigers. We zijn altijd op zoek naar mensen die ons kunnen steunen. Wil je weten hoe?”

    Steun Starring#26
Reinout Bongers over Yerma on Mars

Reinout Bongers over Yerma on Mars

Aan de hand van het stuk Yerma van Federico García Lorca, gaan we op zoek naar de vraag waarom en of we kinderen willen. .Ik ben benieuwd hoe jongeren tegen dit complexe verlangen aankijken. In een wereld waarin een kind krijgen niet meer van je verwacht wordt. In een tijd waarin een kind krijgen zelfs ter discussie staat. Het is alom bekend dat over­be­vol­king een van de grootste strui­kel­blokken van deze tijd is. Een persoon­lijke wens van het krijgen van een kind staat tegenover het maat­schap­pe­lijk vraagstuk van onze aarde die op zijn laatste benen loopt. Op wat voor manier zijn we al dan niet bezig met dit onderwerp?

Starring# is de jaarlijkse jonge­ren­pro­ductie van Toneel­schuur Producties. Elk jaar werken jongeren samen met een ervaren regisseur om hun eigen thea­ter­voor­stel­ling tot stand te brengen. Dit jaar gaan ze aan de slag met Yerma on Mars onder de regie van Reinout Bongers.

Speeldata

20 - 22 april

Schuur — Haarlem

Meer producties

Sponsoren en subsidiënten