Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Schuuratelier Rebekka Nilsson | Toneelschuur Producties
Solo 35 Sanne Peper

Schuuratelier Rebekka Nilsson

Drie weken lang werkt Rebekka in onze studio’s naar een antwoord op vragen: Als je weinig elementen en kaders hebt, hoe creëer je dan een gevuld en gelaagd universum waarin de monoloog tot leven kan komen? Met wat of wie ga je in dialoog als je maar één lichaam en één stem hebt, en wat voor moge­lijk­heden en conse­quen­ties heeft dat voor het creëren en vinden van vorm, handeling en beelden? Waar haal je spanning en weerstand vandaan?

Normaal is er een eind­pre­sen­tatie voor publiek in onze studio’s. In verband met de huidige maatregelen rondom Corona zal dit deze keer hoogst­waar­schijn­lijk niet doorgaan. Ruimte voor onderzoek en experiment voor makers is desal­niet­temin van belang, ook in deze tijd. Daarom werken we achter de schermen gewoon door.

  • regie Rebekka Nilsson
  • spel Janneke Remmers
  • componist/muzikant Luke Deane
Regisseur Rebekka Nilsson

Regisseur Rebekka Nilsson

REBEKKA NILSSON studeerde in 2019 af van de regie­op­lei­ding in Amsterdam met twee voor­stel­lingen – WOEDE van Elfriede Jelinek en HEDDA – een monster­tra­gedie, een eigen­zin­nige hertaling van Ibsens Hedda Gabler – die alle twee getui­ge­nissen zijn van haar verlangen om theater te maken over de mens in relatie tot de sociale en politieke werke­lijk­heid van nu. Door middel van nieuw of (vaak radicaal bewerkte) klassiek repertoire, probeert Nilsson te onderzoeken wat het is om mens te zijn in de fluïde en complexe huidige globale samenleving, kenmerkt door neoli­be­ra­lisme, veran­de­rende identiteit, en de loerende ecologische apocalyps. Haar werk is vaak beeldend, expressief, muzikaal en fysiek, en zoekt weg van het psycho­lo­gisch realisme, richting het epische en totale theater van helden zoals Brecht en Artaud.

Schuur Atelier

Toneel­schuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge thea­ter­ma­kers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werk­me­thoden, samen­wer­king en repertoire. Tijdens deze avond in de studio’s van Toneel­schuur Producties zit u met de neus bovenop het maakproces van een voor­stel­ling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.

Meer producties

Sponsoren en subsidiënten