Deze website maakt gebruik van cookies. Hoe we jouw data verzamelen en gebruiken lees je in onze Priva­cy­ver­kla­ring.

Professionals | Toneelschuur Producties

Professionals

PUBLI­CI­TEITS­MA­TE­RIAAL VOOR THEATERS: Geschie­denis van geweld, Abdel Daoudi, Toneel­schuur Producties/​Theater Oostpool

Geweld 02 Sanne Peper
Geweld 08 Sanne Peper
Geschie­denis van geweld

Welkom

We zijn binnenkort te gast bij jullie in het theater. Deze webpagina is bedoeld om je vertrouwd te krijgen met de voor­stel­ling, het verhaal, de makers en hun inspiratie. Helemaal onderaan deze pagina vind je campag­ne­ma­te­riaal om de voor­stel­ling aan te bieden aan jullie bezoekers zoals tekst, foto’s, video’s, artikelen, recensies etc. Op naar een volle zaal :)

Bij vragen of opmerkingen horen we het graag, grt! 

Maaike Tjepkema | maaike@​schuur.​nl | hoofd marketing a.i.

Eva Lute | eva@​schuur.​nl | marketing 

Synopsis

Édouard loopt na een feestje op kerstavond​‘s nachts in het donker naar huis als hij Reda ontmoet, een geheim­zin­nige jongen. Ze praten, flirten en brengen uitein­de­lijk samen de nacht door in Édouards appartement. Reda vertelt over zijn jeugd, over zijn vader die moest vluchten uit zijn geboor­te­land en het geweld waarmee hij te maken kreeg. De stemming is speels, ze lachen, wisselen lief­ko­zingen uit en hebben seks. Wanneer Édouard de volgende ochtend ontdekt dat hij zijn smartphone kwijt is en Reda hiermee confron­teert, trekt deze een pistool en hebben ze opnieuw seks, maar deze keer is het voor Édouard alles­be­halve vrijwillig. De nasleep op het traumatisch incident leggen het racisme, de homofobie en de obscure machts­struc­turen bloot die zich diep geworteld hebben in onze maatschappij.

De voor­stel­ling is zowel genadeloos als vol van genade’ — Abdel Daoudi

Geschie­denis van Geweld is een coproductie met Theater Oostpool. De voor­stel­ling wordt voor het eerst in Nederland op toneel opgevoerd. Het is voor Toneel­schuur Producties de tweede toneel­be­wer­king van de Franse best­sel­ler­au­teur, na de gelauwerde voor­stel­ling Weg met Eddy Bellegueule.

Abdel Daoudi

Abdel Daoudi

Édouard Louis’ Geschie­denis van geweld is zowel genadeloos als vol van genade. Op een rampzalige kerstavond verandert een korte, schit­te­rende romance in een nacht van beroving en seksueel geweld. Maar hij weigert in zijn verhaal om van de dader alleen maar een dader te maken, of zelf de rol van slachtoffer te spelen. Édouard staat het zichzelf en anderen niet toe om medemensen te reduceren, hoe vanzelf­spre­kend of troostend dat soms ook kan zijn. Hij neemt ons mee in een niets­ont­ziende ontleding van de gebeur­te­nissen die nacht. Hij moet zijn verhaal wel vertellen omdat als het hem niet was overkomen, het een ander wel zou zijn gebeurd. Hij maakt zichtbaar wat onzichtbaar is: hoe systemen van klasse, cultuur en seksu­a­li­teit ons allemaal in de greep houden. Zijn persoon­lijke verhaal wordt een case study in radicale empathie.”