ZWART WATER

Onderdeel van NNT RAW. Het talentontwikkelingstraject van het Noord Nederlands Toneel. In coproductie met Toneelschuur Producties. 

’s Nachts gaan ze stiekem zwemmen in het openluchtzwembad. Een groep rijke jongeren uit de chicste wijk van de stad en een groep tweede generatie migrantenkinderen uit de wijk vol kebabzaken en hoge flats. Op straat lopen ze langs elkaar heen en leven ze in verschillende werelden. Maar hier ontmoeten ze elkaar per toeval en ontstaan er aan de waterkant vriendschappen en liefdes.

Twintig jaar later heeft niet alleen de tijd, maar ook de sluipende ongelijkheid van de maatschappij de vrienden uit elkaar gedreven. Als ze elkaar na al die jaren toevallig weer tegenkomen is de één minister van binnenlandse zaken of advocaat geworden, terwijl de ander achter de kassa van een supermarkt zit of een snackbar runt. Voor de één bleken dromen makkelijker te verwezenlijken dan voor de ander.


SPEELLIJST
  2020
vr 1 & za 2 nov Toneelschuur Haarlem

 


CREDITS

regie, decor Eline Arbo tekst Roland Schimmelpfennig met Felix Schellekens, Tim Linde, Isabelle Houdtzagers, Jesse Mensah, Kathlyn Wuyts, Harun Balci muziek Thijs van Vuure dramaturgie Robbert van Heuven lichtontwerp Varja Klosse


OVER ELINE ARBO

Eline Arbo is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde.

In haar afstudeerjaar maakte Arbo de voorstelling Manifesten, een muzikale en speelse voorstelling over wat het betekent om in iets te geloven. Haar tweede afstudeervoorstelling Antigone van Sofocles ging over hoe je idealisme tot actie kunt brengen, en was een beeldende en theatrale versie van de oude klassieker. Tijdens dit afstudeerjaar liep zij ook stage bij Toneelgroep Amsterdam bij de voorstelling Het jaar van de kreeft van Hugo Claus, geregisseerd door Luk Perceval. In oktober 2016 maakte Eline Arbo in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling Søster. Haar eerste voorstelling bij Toneelschuur Producties Het lijden van de jonge Werther leverde haar de BNG Bank Nieuwe Theatermakerprijs op. In 2018 regisseerde ze De Revolutionairen. Naast Zwart water regisseert ze in seizoen 2019/2020 de hitroman Weg met Eddy Bellegueule van Edouard Louis.

foto: Steef Fleur