Loesje Riethof nieuwe Hoofd Artistiek Bureau bij ITA

21 maart 2022

Loesje Riethof nieuwe Hoofd Artistiek Bureau bij ITA

Loesje Riethof is Adjunct Directeur van de Schuur en Hoofd Toneel­schuur Producties. Vanaf 1 augustus aanstaande vertrekt zij bij de Schuur en wordt het nieuwe Hoofd Artistiek Bureau bij Inter­na­ti­o­naal Theater Amsterdam (ITA).

Loesje was ruim 12 jaar werkzaam voor de Schuur en gaf leiding aan de ontwik­ke­ling van Toneel­schuur Producties als het toon­aan­ge­vende thea­ter­ge­zel­schap van Haarlem met nationale allure.

Loesje Riethof over haar vertrek: Na ruim 12 jaar bij de Schuur heb ik besloten om een stap te maken. De functie van Hoofd Artistiek Bureau bij ITA is een kans die ik niet kan laten lopen. Het is een droom om als artistiek creatief producent bij dit grote, inter­na­ti­o­nale gezelschap aan de slag te gaan. Ik heb veel vertrouwen in de nieuwe koers van de Schuur, de fantas­ti­sche makers en het team van Toneel­schuur Producties. Dat is wel met het beste gevoel weggaan.”

Directeur- bestuurder Schuur Marelie van Rongen : Dat ITA voor Loesje heeft gekozen verbaast mij niks, ik ken niemand die zo goed weet wat makerschap nodig heeft. Een heel groot verlies voor de Schuur, dat zeker, maar natuurlijk moest Loesje deze kans pakken. We zijn haar vooral dankbaar voor al haar jaren keiharde inzet hier. Ze trad niet vaak op de voorgrond maar was de stuwende kracht achter alles wat met talen­t­ont­wik­ke­ling te maken had; en met fantastisch resultaat. We wensen haar heel veel succes bij ITA!”

Loesje gaat per 1 augustus 2022 bij ITA beginnen.