TROJE TRILOGIE

In Troje was ik iemand. (Andromache in Troje Trilogie)

Troje Trilogie vertelt de mythe van de Trojaanse oorlog gezien vanuit Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In drie delen volgen we hoe haar leven door oorlog is getekend: het verhaal van een vrouw die te maken krijgt met liefde, jaloezie, verraad en geweld. Niet in chronologische volgorde verteld, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Troje Trilogie is een theaterbelevenis, drie uur lang toptoneel.

De Troje Trilogie werd in 1994 voltooid en destijds opgevoerd door Theater van het Oosten en geselecteerd voor Het Theaterfestival. Terpstra ontving voor zijn tekst de Taalunie Toneelschrijfprijs, het stuk is in diverse talen vertaald en staat in de Top 100 van Nederlandse toneelstukken. Na 22 jaar is het legendarische epos van Koos Terpstra opnieuw in het theater te zien, nu in de regie van Paul Knieriem.

Deel 1 Andromache: waarom Andromache de bruid van haar meester zou kunnen hebben vermoord
Deel 2 Neoptolemos: waarom Andromache een kind kreeg van de man die haar zoontje vermoordde
Deel 3 Troje: waarom Andromache haar man niet duidelijk kon maken dat helden niet bestaan


 

 


CREDITS

Troje Trilogie is een voorstelling van Toneelschuur Producties, tekst Koos Terpstra regie Paul Knieriem dramaturgie Pol Eggermont dramaturgie-assistent Joran de Groot met Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos, George Tobal decor Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek licht Coen Schut kostuums Jorine van Beek foto Annaleen Louwes.


SCENEFOTO’S

Credit: Sanne Peper


REPETITIEFOTO’S

Credit: Roos Trommelen

TROJE TRILOGIE KOMT TERUG!

Op vrijdag 8 september is Troje Trilogie voor één avond terug in de Toneelschuur Haarlem. Reserveer nu nog je kaarten als je dit niet wilt missen.

Reprise tournee

di 12 sept Theater aan het Spui Den Haag
wo 13 sept Theater Kikker Utrecht (Kikker Kiest Festival)
vr 15 sept Theater Bellevue Amsterdam (NL Theater Festival)
za 16 sept Theater Bellevue Amsterdam (NL Theater Festival)

 

SELECTIE NEDERLANDS THEATER FESTIVAL 2017

de Nederlandse Toneeljury:
Wat een geweldig idee om deze trilogie van Koos Terpstra weer op te voeren, en wat een overdonderende uitvoering; vol grote emoties, brede regiebewegingen, en pijnlijk-scherp samenspel. We zitten als toeschouwers dicht op de huid van de belangrijkste personages. Het is net alsof we steeds verder inzoomen; elk van de drie delen van de trilogie zet een stap terug in de tijd, en voert ons stukje bij beetje dieper in de zielen van de hoofdrolspelers van dit tijdloze drama.