REIKEN NAAR JULIE

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de studio’s van Toneelschuur Producties. De capaciteit is beperkt. U vertrekt vanuit de foyer van de Toneelschuur naar de studio’s. 

Reiken naar Julie is het verhaal van een kortstondige affaire tussen Julie en Mohsin. Mohsin werkt voor de vader van Julie en huurt een kamer in zijn grachtenpand. Tijdens het decadente afscheidsfeest van Julie, die op wereldreis gaat, verzorgt hij als bijverdienste de versnaperingen en mixt de cocktails voor de gasten. Mohsin is vervreemd geraakt en afgesneden van zijn ouderlijk huis, maar ook buitenshuis in de samenleving voelt hij zich niet volledig geaccepteerd. Julie is de dochter van een vooraanstaande man. Ook zij voelt zich niet thuis tussen het ‘soort’ mensen van haar vader. Liever zoekt zij de ruwere randen van de samenleving op. Mohsin en Julie beginnen aan een gevaarlijk psychologisch machtsspel van aantrekken en afstoten. Ze tasten af hoever ze in elkaars wereld kunnen binnendringen om een uitweg te vinden uit de impasse waarin hun levens zich bevinden.


Abdel Daoudi over Reiken naar Julie
We leven in een tijd waarin polarisatie hoogtij viert. Mensen worden geïdentificeerd met groepen: etnisch, sociaal, religieus, seksueel. Wat gebeurt er wanneer deze groepen met elkaar in contact komen of mensen uit de knellende band van de groep proberen te manoeuvreren? Het is een interessant spanningsveld dat dan ontstaat tussen de behoefte je persoonlijk te ontwikkelen, de morele druk van je achterban en de loyaliteit die je zelf voelt met bijvoorbeeld je ouderlijk huis.


 


ABDEL DAOUDI
(1985) is geboren en getogen in Den Haag en theatermaker, acteur en docent. Na een biomedische opleiding maakte hij een vroege carrière switch naar de Opleiding Regie / Theaterdocent aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2012 afstudeerde. De afgelopen seizoenen was hij naast zijn werk als theaterdocent, regieassistent bij Het Nationale Theater (De Revisor, The Nation, Metropolis #1) en werkt hij als acteur bij het Vlaamse gezelschap Ontroerend Goed.

SPEELDATA

za 14 en ma 16 april | Toneelschuur Studio’s


concept en regie Abdel Daoudi tekst Abdelkader Benali naar August Strindberg met Julia Akkermans, George Tobal decor Vasilis Apostolatos muziek Makan Ashgevari dramaturgie Karim Ameur


SCHUUR ATELIER

Toneelschuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Tijdens deze avond in de studio’s van Toneelschuur Producties zit u met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.