Let op: deze voorstelling vindt plaats in de studio’s van Toneelschuur Producties. De capaciteit is beperkt. U vertrekt om 19.30 uur vanuit de foyer van de Toneelschuur naar de studio’s.

Toneelschuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Tijdens deze avond in de studio’s van Toneelschuur Producties bent u getuige van een eerste theatrale presentatie van dit onderzoek. U zit met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding experimenteerde Loek de Bakker veel met speelstijlen en een vormelijke benadering van toneelrepertoire. Dit resulteerde in zijn afstudeervoorstelling Hedda in een sterk gestileerde en groteske versie van Ibsens klassieker Hedda Gabler.

In deze derde editie van het Schuur Atelier maakt hij de voorstelling This will end in tears. Samen met de acteurs Keja Klaasje Kwestro en Sander Plukaard onderzoekt hij hoe emoties een plek kunnen krijgen in een wereld die abstracter of absurder is dan de echte wereld en toch kunnen blijven raken. In drie bombastische scènes ziet u de mens op de toppen van haar kunnen. De personages staan op de rand van instorten of van totale overgave. Hoe geef je deze emotionele momenten vorm? De Bakker en zijn acteurs vertrekken vanuit het realisme en zoeken daarna andere vormen op.


CREDITS

regie: Loek de Bakker met: Keja Klaasje Kwestro, Sander Plukaard begeleiding: Chris Nietvelt foto: Steef Fleur

SPEELLIJST

Wo 17 mei, 19:30 uur | Toneelschuur studio’s
Do 18 mei, 19:30 uur | Toneelschuur studio’s


LOEK DE BAKKER

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regieopleiding van
de Toneelacademie Maastricht. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Toneelgroep Oostpool (Lulu, regie:  Marcus Azzini) en het Nationale Toneel/NTjong (The summer of ’96, regie: Casper Vandeputte). Zijn afstudeervoorstelling Hedda was een eigenzinnige bewerking van Ibsens klassieker Hedda Gabler. In zijn voorstellingen zoomt Loek in op menselijk gedrag in al haar absurdisme en extremiteit. Hiervoor creëert hij hyper esthetische werelden vol strakke regels en wetten. Terugkerend thema is de mens die zich, bewust van ‘de ander’, krampachtig vastklampt aan een pose. Onlangs werkte hij als regieassistent bij Lord of the Flies het Nationale Toneel/NTjong, regie: Noël Fischer.