Let op: deze voorstelling vindt deels plaats in de studio’s van Toneelschuur Producties. De capaciteit is beperkt. U verzamelt om 19.30 uur in de foyer van de Toneelschuur.

Toneelschuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Tijdens deze avond bent u getuige van een theatrale presentatie van dit onderzoek. U zit met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.

Deze avond ziet u twee voorstellingen van regietalent Julie Cafmeyer: Bombastische liefdesverklaring & Is this porn? No this is love.

In het kader van een eerdere editie van Schuur Atelier schreef Julie de autobiografische tekst Bombastische liefdesverklaring.In deze editie onderzoekt Julie hoe deze tekst in samenwerking met het publiek tot leven kan komen.Bombastische Liefdesverklaring is een biografie, een documentaire, een coming-of-age waarin een jonge vrouw een hoogstpersoonlijke inkijk geeft op haar intieme leven en hierin grenzen probeert op te zoeken.

Daarnaast presenteert Julie in deze double bill ook haar nieuwe tekst en voorstelling Is this porn? no this is love. In een dialoog over twee mensen die het einde van hun relatie naderen, beschrijft Julie op humoristische wijze de fictie van een relatie.Is this porn? no this is love wordt gespeeld door Julie Cafmeyer en Steve Aernouts.


CREDITS

coproductie: de Brakke Grond, Bombastische liefdesverklaring: tekst, regie & spel: Julie Cafmeyer, dramaturgie: Pol Eggermont Is this porn? No this is love: tekst, regie: Julie Cafmeyer spel: Julie Cafmeyer, Steve Aernouts, dramaturgie: Pol Eggermont, foto: Bart Koetsier

SPEELLIJST

Wo 31 mei, 19:30 uur | Toneelschuur studio’s
Do 1 juni, 19:30 uur | Toneelschuur studio’s


JULIA CAFMEYER

Julie Cafmeyer studeerde Taal- en letterkunde Frans gecombineerd met theater-, film- en literatuurwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en sloot deze studie af met een Master in de theater- en filmwetenschap. In juni 2014 studeerde ze af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

In haar voorstellingen gaat Julie steeds op zoek naar de spanning tussen realiteit en fictie, en vraagt ze zich af hoe ver ze kan gaan in het autobiografische genre. Ze houdt zowel van humor als zware tragiek, waardoor de voorstellingen zowel grappig als wrang aanvoelen.

Haar afstudeervoorstelling ‘Het wisselvalige leven’ (werktitel) werd goed ontvangen: “Cafmeyer regisseert hier (…) een intiem verhaal over drie mensen die het elkaar tegen wil en dank moeilijk maken, maar toch – geheel uit eigen keuze – bij elkaar blijven. Het is soms cabaretesk, soms ontroerend, soms hilarisch en soms prachtig mooi.