SCHUUR ATELIER: JESSIE L’HERMINEZ

Mag ik mijn hart aan uw voeten leggen

Let op: deze voorstelling vindt plaats in de studio’s van Toneelschuur Producties. De capaciteit is beperkt. U vertrekt vanuit de foyer van de Toneelschuur naar de studio’s.

In haar Schuur Atelier onderzoekt de vers afgestudeerde regisseur Jessie L’Herminez samen met acteurs Nanette Edens en Laurens van Lottum hoe ze een eigen expressionistische en fysiek technische speelstijl kunnen ontwikkelen. Hierbij worden ze geïnspireerd door methodes van fysiek theater vernieuwers als Vsevolod Meyerhold, Jerzy Grotowski, Jacques Lecoq en Frans Strijards.

Drie weken lang werken Jessie en de acteurs in onze studio’s naar een antwoord op vragen: Hoe creëer je een fysieke theatertaal die een extra laag aanbrengt aan de tekst, zodat de subtekst, personages en verbeelding van de acteurs zichtbaar worden? Hoe kleurt een fysieke vorm de inhoud? En wat gebeurt er bijvoorbeeld als je de fysieke techniek van een slapstick acteur combineert met de tekst van een Griekse tragedie?

Aan het einde van de periode is er een eindpresentatie voor publiek in onze studio’s. Na afloop bent u van harte welkom om onder het genot van een drankje samen met de makers in gesprek te gaan.

Na deze editie van Schuur Atelier blijft Jessie verbonden aan Toneelschuur Producties en zal zij de regie verzorgen voor de 23e editie van onze jongerenproductie Starring #.

SPEELDATA 2019

vr 18 en za 19 okt | Toneelschuur Studio’s


regie Jessie L’Herminez
spel Nanette Edens en Laurens van Lottum 

Jessie L’Herminez (1990) studeerde eerder Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg. Afgelopen zomer studeerde zij af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie ‘Shopping and Fucking’ van Mark Ravenhill. Haar tweede afstudeervoorstelling ‘Een Carnaval’ maakte zij met professionele- en amateurspelers, waarvoor ze de André Veltkamp Beurs won. Ook liep zij stage bij Woyzeck, regie Johan Simons bij het Burgtheater in Wenen. Tijdens dit laatste jaar aan de Regie Opleiding ontdekte zij dat ze als regisseur specifiek verlangt naar acteurs die hun tekstuele ambacht sterk kunnen combineren met hun fysieke vaardigheden.


SCHUUR ATELIER

Toneelschuur Producties geeft in het Schuur Atelier jonge theatermakers de kans om zich in de luwte verder te ontwikkelen. We bieden onderdak aan jonge makers die onderzoek doen naar werkmethoden, samenwerking en repertoire. Tijdens deze avonden in de studio’s van Toneelschuur producties bent u getuige van een eerste theatrale presentatie van dit onderzoek. U zit met de neus bovenop het maakproces van een voorstelling. Na afloop drinken de makers graag een drankje met u.