DE REVOLUTIONAIREN

Regie: Eline Arbo

Nieuwe voorstelling van de regisseur van Het lijden van de jonge Werther.

Eline Arbo had eerder dit seizoen een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, enthousiast ontvangen door pers en publiek en winnaar BNG Bank Theaterprijs 2018 en Toneelkijkerprijs 18/19.

Nu maakt ze samen met 5 acteurs en een muzikant een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan zij stil bij thema’s als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid. En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzere middelen voor nodig?

foto: Annaleen Louwes


Eline Arbo over De Revolutionairen

In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze morele grenzen. Camus zijn filosofie is daarin een grote inspiratie voor mij. Wanneer wordt idealisme terrorisme en hoe verhoudt de alles of niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder daar iets voor te hoeven doen. Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vind dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?”

SPEELLIJST
 2018
do 4 t/m za 6 okt Toneelschuur Haarlem
di 9 t/m do 11 okt Theater Kikker Utrecht
vr 12 okt Chassé Theater Breda
za 13 okt Verkadefabriek Den Bosch
di 16 okt Nationaal Theater (aan het Spui)
wo 17 okt Pand P Eindhoven
do 18 t/m za 20 okt Theater Bellevue Amsterdam
di 23 okt NTGent België
do 25 okt Theater Rotterdam
vr 26 okt Theater De Lieve Vrouw Amersfoort
di 30 okt Theater Ins Blau Leiden
wo 31 okt De NWE Vorst Tilburg
do 1 nov LUX Nijmegen
vr 2 nov Machinefabriek Groningen
za 3 nov Corrosia Almere

 


CREDITS

tekst en regie Eline Arbo met Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra, Chiem Vreeken, Thijs van Vuure, Matthijs IJgosse muziek Thijs van Vuure decor Juul Dekker kostuums Rebekka Wörmann


OVER ELINE ARBO

Eline Arbo is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde.

In haar afstudeerjaar maakte Arbo de voorstelling Manifesten, een muzikale en speelse voorstelling over wat het betekent om in iets te geloven. Haar tweede afstudeervoorstelling Antigone van Sofocles ging over hoe je idealisme tot actie kunt brengen, en was een beeldende en theatrale versie van de oude klassieker. Tijdens dit afstudeerjaar liep zij ook stage bij Toneelgroep Amsterdam bij de voorstelling Het jaar van de kreeft van Hugo Claus, geregisseerd door Luk Perceval. In oktober 2016 maakte Eline Arbo in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling Søster. Eerder dit seizoen presenteerde ze haar eerste voorstelling bij Toneelschuur Producties Het lijden van de jonge Werther.

foto: Steef Fleur