Proeven van theater, hapjes en drankjes

Ook dit seizoen presenteert Toneelschuur Producties in de kleine zaal van de Toneelschuur drie keer op een zondagmiddag PROEFwerk als onderdeel van onze Schuur Atelier activiteiten. Deze middag presenteren studenten van de Regie Opleiding Toneelacademie Maastricht proeven van hun werk aan u. Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje (verzorgd door Restaurant Dijkers) en kennismaken met de makers.

Het programma voor zondag 29 januari (15u30)

S O M N I A

Een meisje droomt. Over nu, over vroeger, maar vooral over later. In de nacht is alles mogelijk.

De van oorsprong Haarlemse Sanne Smits, oud-ambassadeur en Starring# deelneemster van de Toneelschuur is nu 3e jaar student aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Zij maakte de voorstelling S O M N I A als onderdeel van het jaarlijkse festival Musica Sacra in Maastricht. Binnen de Toneelacademie betekent de Musica Sacra periode dat de studenten 2 à 3 weken vrij aan het werk gaan, zonder begeleiding, in zelf samengestelde collectieven vanuit alle opleidingen. Zij werken vanuit het thema van het festival aan voorstellingen van maximaal 30 minuten.S O M N I A is een zuurstokroze, Lynchiaanse droom over hoe het is om nog kind te zijn, maar bijna niet meer.

spel Renee de Graaff, Ellie De Lange, Lilia Müller, regie Sanne Smits, Sanne Smits, concept Renee de Graaff, Ellie De Lange en Sanne Smits

PAUZE

FORTY-TWO

Misschien hebben we onszelf op de verkeerde manier opgebouwd. 

Vier mensen proberen samen een beetje om de wereld te vatten. Een voorstelling over nagenoeg alles en niets. Daniël ‘t Hoen (4e jaars student Regie Opleiding) maakte in collectiefvorm Forty-Two als eerste afstudeervoorstelling.

concept, tekst, spel Samir Veen, Nora Ramakers, Hannah Boer en Joeri Heegstra concept, tekst, regie Daniël ‘t Hoen met dank aan Max Wind, Anna Verkouteren Jansen, Frank Mineur, Koos Terpstra, Koos Mekel, Toneelgroep Maastricht, Scott Jun