KWARTET

Kwartet, een van de bekendste toneelteksten van Heiner Müller, is het verhaal van twee geliefden. De voorstelling is geregisseerd door Nina Spijkers. Wat is een man? Wat is een vrouw? Wat is seks? Wat is liefde? Wat is overgave?

Kwartet speelt zich af aan de vooravond van de Franse Revolutie of aan het eind van een Derde Wereldoorlog. God is dood, de verlichting uitgedoofd. Merteuil en Valmont herleven hun gedeelde en ongedeelde verledens. Zij spelen. Zichzelf. Elkaar. En elkaars minnaars. Ze doden de tijd met het gepassioneerd oorlog voeren met het machtigste wapen dat ze bezitten: de taal.

“Nina Spijkers weet alle ballen in de lucht weet te houden. Slimme, originele casting en sterk, consequent spel van acteurs Xander Vledder en Justus van Dillen. Spijkers toont beheersing over alle facetten van een toneelproductie, waardoor het totaal de som der delen overstijgt.

CAST & CREW
Kwartet Toneelschuur Producties

Kwartet is de afstudeervoorstelling van Nina Spijkers bij de Theaterschool Amsterdam (regieopleiding). Met Kwartet introduceert de Toneelschuur Nina Spijkers als regisseur bij het productiehuis. In mei 2015 gaat haar eerste Toneelschuur Productie Phaedra’s Love (tekst: Sarah Kane) in première

Regie: Nina Spijkers

Tekst: Heiner Müller vertaling: Marcel Otten.

Dramaturgie: Martine Manten

Spel: Justus van Dillen, Xander van Vledder

Geluid: Timo Merkies

Decor: Ruben Wijnstok

Kostuums: Ilona Overweg

Licht: Tim van ’t Hof

Met dank aan: Tom Vollebregt, Floor Cremers, Gwen Croonen, Harm Wellink, Jasper van der Klauw, Chris Nietvelt, Darius Timmer, Fedja van Hûet