EL CAMINO
BELLEVUE LUNCHTHEATER / KOEN CARIS
coproductie Toneelschuur Producties

Nina Spijkers, een van de vaste makers bij Toneelschuur Producties, regisseert in februari/maart 2016 de lunchvoorstelling El Camino bij Bellevue Lunchtheater (in coproductie met Toneelschuur Producties. Deze voorstelling is alleen te zien in Theater Bellevue in Amsterdam!

met Hajo Bruins, Jacqueline Blom, tekst Koen Caris, regie Nina Spijkers, vormgeving Ruben Wijnstok, kostuums Esmee Thomassen, met dank aan Corien Baart, foto Lonneke van der Palen
geproduceerd door Bellevue Lunchtheater en Toneelschuur Producties

 

Meer informatie en kaartverkoop zie www.theaterbellevue.nl

 

Ooit scheurde hun rode Chevrolet El Camino als een wond door de wereld heen. Peter en Roza beleefden samen de zomer van hun leven. Ze waren drieëntwintig: bloedmooi, met een gave huid en met een wereld aan hun voeten.
Maar toen, ergens aan een Spaanse stofweg, ging alles mis.

Dertig jaar zijn deze twee onafscheidelijk gebleven. Dat is mooi en vertrouwd, maar soms ook beklemmend. En misschien vooral gebaseerd op hun gedeelde verleden, op wat ze dertig jaar terug verloren hebben. Inmiddels is de herinnering aan het verleden ook een wapen geworden. De waarheid een schaakstuk.
Roza en Peter hebben allebei belangrijke functies in de kunstsector. Roza bouwt een gigantisch museum: een veilige bewaarplaats voor schoonheid. De kroon op een langecarrière. Peter is vooraanstaand museumdirecteur, met ook in zijn privéleven een zeer specifieke smaak.

Nu is de bouw van Roza’s museum gestaakt. Zij zit in de verlaten bouwplaats als Peter binnenkomt. Hij moet Roza iets vertellen.

El Camino is een scherpe tragikomedie over de schoonheid van allesomvattende vriendschap.