EDUCATIE GELUK

Toneelschuur Producties werkt veel met jongeren. Onze ervaring is dat jongeren meer binding met een theaterstuk krijgen als zij de acteurs al eens hebben ontmoet.
Door middel van dit beeldmateriaal hopen wij dat er zo al een ontmoeting plaatsvindt.

Download hier de lesbrief voor Geluk (pdf)


Meestal beginnen we bij met het doorlezen van het script. Bij de start van Geluk ging dat anders. In de ochtend bedachten de acteurs acts en interviewde ze acteurs de crew (lichtontwerper, kostuumontwerper) vanuit hun rol. Deze acts en impressies van de crew vormde een presentatie die getoond werd aan belangstellenden.


ACHTERGROND

VPRO Wetenschap havermoutpap

Hoe word je gelukkig?

NB: in dit programma wordt een experiment uitgevoerd met lachgas. Ook al zijn de risico’s bij gebruik beperkt, het kan wel degelijk negatieve effecten op de gezondheid hebben. Meer informatie over lachgas en de risico’s vind je op de website van het Trimbos instituut.


Brainwash Talks

Dirk de Wachter, psychiater | De waarde van tegenslag

 

Regisseur Nina Spijkers vertelt over haar inspiratie voor Geluk, hoe zij met haar acteurs werkt en wat zij als regisseur belangrijk vindt. Deze vorm, dus het werken van losse elementen die samen een voorstelling worden, heet een montage voorstelling.


 

Actrice Tessa Jonge Poerink interviewt geluidsontwerper William Bakker alsof het een talkshow is. Vooraf geeft zij een definitie van de begrippen geluk en ongeluk.


 

Actrice Tessa Jonge Poerink in gesprek met kostuumontwerpster Bernadette Corstens.


 

Acteur Victor IJdens interviewt op spelende manier lichtontwerper Julian Maiwald.