DORIAN GRAY

“Wees nergens bang voor. De wereld is van jou, voor even.”

Starring, dé jongeren theaterproductie van Toneelschuur Producties, beleeft alweer haar 21ste editie. Starring#21: Dorian Gray is gebaseerd op Oscar Wildes beroemde roman The Picture of Dorian Gray. De jonge, knappe Dorian wordt geschilderd door de beroemde Basil Hallward. Als Dorian het meesterwerk ziet, wenst hij dat hij er eeuwig zo uit zal blijven zien als op het portret. Dorian leeft hard en gaat alle grenzen te buiten. Niets treft hem, terwijl het portret steeds monsterlijker wordt.

Regisseur Loek de Bakker trekt het portret van Dorian Gray uit het Victoriaanse Londen en houdt het samen met een groep Haarlemse jongeren tegen het licht. Wat als we alles kunnen doen waar we zin in hebben, zonder de consequenties te hoeven dragen? Een scherpe, muzikale voorstelling over uiterlijke schoonheid en onze donkere verlangens.


LOEK DE BAKKER

Loek de Bakker studeerde in 2016 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige bewerking van Ibsens klassieker Hedda Gabler. Vorig seizoen maakte hij in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling This will end in tears en was zijn voorstelling THE VERY TIRED GIRL te zien op theaterfestival de Parade. In zijn voorstellingen creëert Loek hyper-esthetische werelden waarin personages krampachtig op zoek zijn naar houvast en erkenning.

foto: Steef Fleur

 

SPEELLIJST
2018
do 19 t/m za 21 april Toneelschuur Haarlem

OVER STARRING #

De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur, de ervaren technici en productiemedewerkers van Toneelschuur Producties. Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.

Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Thibaud Delpeut, Daria Bukvić, Casper Vandeputte en Olivier Diepenhorst vormden hun versies van Starring# een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Haarlemse jongeren, soms met, soms zonder spelervaring, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theatervoorstelling tot stand komt.