Dantons Dood

Dantons Dood van Toneelschuur Producties is in juni en juli 2012 op Oerol en Over het IJ festival opgevoerd.

Speciaal voor Oerol (Terschelling) en Festival Over het IJ (Amsterdam) maakt Joost van Hezik samen met Timen Jan Veenstra een radicale bewerking van Georg Büchners: Dantons Dood over de staat van onze maatschappij nu.

De felle strijd tussen de twee kopstukken van de Franse Revolutie, Georges Danton en Maximilien Robespierre, is in deze versie  toegesneden op het dilemma dat de moderne mens in zijn greep houdt: hoe kunnen we in deze wereld ons idealisme vorm geven? Moeten we ons als hedonisten opstellen, van het leven genieten en het vieren, en de boel de boel laten , of moeten we opstaan, in opstand komen en al dan niet met geweld een betere wereld afdwingen? Ook voor het publiek is er geen ontkomen aan, je moet kiezen: ben je bereid tot actie of niet?

Oerol

Vrijdag 14 juni t/m zondag 24 juni 2012

Over het IJ Festival

Vrijdag 5 jul t/m zondag 14 juli 2012

Cast

dantons_dood_toneelschuur_producties

 

Met Sadettin Kirmiziyüz (Somedaymyprincewill.com, De vader, de zoon en het heilige feest en Avondland), Judith Noyons (Polaroids, De ziekte die jeugd heet, Solness),  Justus van Dillen (Heilig Vuur, Huisgoden), Rosa da Silva en Tim Linde.

Na zijn succesvolle debuutvoorstelling ‘Na het einde’ maakte Joost van Hezik in mei 2012 opnieuw een voorstelling in ons huis: een bewerking van ‘Solness’ van Henrik Ibsen. In de zomer van 2013 maakte hij op Oerol en Over ‘t IJ Festival de succesvolle locatievoorstelling ‘Dantons Dood’. In het najaar van 2014 gaat zijn nieuwe voorstelling ‘Osama the Hero’ (Dennis Kelly) in première.Naast zijn werk bij Toneelschuur Producties is hij ook als artistiek leider, regisseur verbonden aan theatergezelschap Circus Treurdier.