Met mijn vader in bed wegens omstandigheden

 

Magne van den Berg (o.a. De lange nasleep van een korte mededeling en Mijn slappe komedie…) schreef de ontroerende en humoristische tekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden), op verzoek van actrice Marieke de Kleine. De tekst bestaat uit achtentwintig haperende telefoongesprekken tussen vader (René van ’t Hof) en dochter (Marieke de Kleine) na de dood van zijn vrouw, haar moeder. Over het weer, de oude spullen, een nieuwe vrouw en hoe ver je mag gaan in het zoeken van troost bij een ander…  
Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is een voorstelling van Toneelschuur Producties en is van donderdag 26 september 2013 tot en met zondag 4 mei 2014 te zien in de Nederlandse theaters. Paul Knieriem (o.a. Am Ziel regisseert).


 

Speeldata

Deze tournee is afgerond.

Castmet_mijn_vader_in_bed_wegens_omstandigheden

MAGNE VAN DEN BERG
Magne van den Berg schreef afgelopen seizoen het succesvolle ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’. Andere teksten van haar hand zijn: ‘De lange nasleep van een korte mededeling’ (H.G Van der Viesprijs 2008), ‘Kale bomen ruisen niet’ en ‘Halverwege omgedraaid’.

PAUL KNIERIEM
Paul Knieriem is in de periode 2013-2016 een van de vaste regisseurs  van Toneelschuur Producties. Hij regisseert dit seizoen bij Toneelschuur Producties, naast ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden), ook ‘Schijn Bedriegt’. Zijn regies van ‘De Muurspecht’ (Bellevue Lunchtheater) en ‘Ouwe Pinda’s’( Theaterproducties Via Rudolphi) zijn tevens te zien in de Nederlandse theaters. In 2011 maakte hij ‘Am Ziel’, deze voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2012 en genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2013. Marlies Heuer won voor haar rol in ‘Am Ziel’ de Theo d’Or 2012 (de beste vrouwelijke hoofdrol).

MARIEKE DE KLEINE
Studeerde in 2004 af aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was te zien in voorstellingen van o.a. het Noord Nederlands Toneel (‘de Vrouw met de Baard’), Onafhankelijk Toneel (‘Tenzij je geluk hebt’, ‘Het huis van de stilte’) en Het Toneel Speelt (‘King Lear’). In 2006 speelde ze de titelrol in de televisieserie ‘Juliana’. Zij speelde gastrollen in o.a. ‘Penoza’ en ‘Vuurzee’.

RENE VAN ‘T HOF
richtte samen met Beppie Melissen en Leny Breederveld theatergroep Carver op waaraan hij lange tijd verbonden was. Hij speelde in een groot in een groot aantal films (o.a. ‘Matterhorn’, ‘Alles is Liefde’, ‘Flodder’), toneelstukken en televisieprogramma’s (o.a. Jiskefet). In 2007 ontving René van ’t Hof de VSCD Mimeprijs voor zijn rol in het toneelstuk ‘Vallende Ster’ van Bernlef door Onafhankelijk Toneel. Hij was te zien in o.a. ‘Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt’ en ‘De lange nasleep van een korte mededeling’, beide geschreven door Magne van den Berg. Voor zijn rol in de film ‘Plan C’ won Van ‘t Hof een Gouden Kalf.