STARRING #20: ROMEO EN JULIA

Shakespeares teenage-classic, als hartverscheurende komedie met een twist in de cast

Hoera, het is alweer de twintigste Starring# ! Dé voorstelling voor en door jongeren uit Haarlem en omgeving! Maar ook reuzeleuk om te zien voor iedereen die zich nog steeds jong voelt. Dit jaar regisseert Nina de la Parra Romeo en Julia, Shakespeares teenage-classic, als hartverscheurende komedie met een twist in de cast: alle meisjes spelen jongens, en alle jongens spelen meisjes.Oftewel: Door anders te zijn, vind je de weg naar jezelf!

“Begin met mate, dan duurt liefde lang” (uit: Romeo en Julia)

Romeo en Julia: hij is 17, zij is 13. Ze ontmoeten elkaar op zondag, trouwen op maandag en donderdag zijn zij dood. Hoe snel kan het gaan? Een onmogelijke liefde versterkt door de wereld om hen heen, waar families, bedienden en de wetten van een kerk levens lijken te bepalen.

Nina de la Parra regisseert deze Shakespeare teenage –classic als razendsnelle tragikomedie met een twist in de cast.

Nina de la Parra (1987) is regisseuse, zangeres en comedian. Ze regisseert in Duitsland en Nederland en staat regelmatig met haar jazz-stand up comedy show Nina’s Songs for the Brokenhearted op de planken.
Als regieassistent is ze sinds 2014 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam.

De voorstellingen van Starring # worden voor en door jongeren gemaakt, onder begeleiding van een professionele regisseur en de ervaren medewerkers van Toneelschuur Producties.Elke Starring # voorstelling is anders: de regisseur kan kiezen voor bewegingstheater of dans, maar ook een stuk van Shakespeare kan het uitgangspunt vormen.