PHAEDRA’S LOVE

Koningin Phaedra is, tijdens de afwezigheid van haar man Theseus, hopeloos verliefd geworden op haar stiefzoon Hippolytus. Deze prins hangt de hele dag op de bank, kijkt tv, eet hamburgers en heeft af en toe seks met een vreemde. Van zijn stiefmoeder moet hij niks hebben. Phaedra blijft tevergeefs vragen om zijn liefde  en dwingt het uiteindelijk met geweld af.

Nina Spijkers over Phaedra’s love
“Phaedra’s Love is een zwarte komedie van Sarah Kane over de nutteloosheid van het moderne leven. Het laat aan de ene kant de onwaarschijnlijke kracht van liefde zien, met daar tegenover de onverschilligheid als wapen. Hippolytus is slim en geestig en bovendien prins. Hij kan alles doen met z’n leven, maar slaat volledig dicht door alle mogelijkheden. Hij doet zich onverschillig voor en doet niets anders dan consumeren om aan het leven te ontsnappen. Met TV, games, eten en seks verdooft hij zich, totdat de liefde van Pheadra hem terug het leven in forceert. Deze tekst raakt mij enorm. Aan de oppervlakte lijkt het donker en pessimistisch, maar als je dieper graaft is het stuk een ode aan de liefde, de hoop en aan het leven. Bovendien ook nog eens ongelofelijk geestig.”

Nina Spijkers studeerde afgelopen succesvol af met de voorstelling ‘Kwartet’ van Heiner Müller. “Een kwartet om niet te missen” aldus Loek Zoneveld op Theaterkrant.nl. Vanaf dit seizoen is zij één van de nieuwe theatermakers binnen Toneelschuur Producties. Phaedra’s love, een theatertekst van Sarah Kane, is haar eerste voorstelling binnen ons huis.


CAST & CREW

met: Linde van den Heuvel, Bien De Moor, Sander Plukaard, Xander van Vledder
regie: Nina Spijkers
tekst: Sarah Kane
vertaling: Oscar van Woensel
dramaturgie: Martine Manten
scenografie & kostuums: Ruben Wijnstok
licht: Tim van ’t Hof
techniek: Daan Ottevanger

SPEELLIJST

De tournee van Phaedra’s love is afgerond

UIT DE PERS

“Hardvochtig en humoristisch.” (Trouw)

“Sander Plukaard speelt Hippolytus met verve.” (Trouw)

“Phaedra’s love getuigt van veel lef en conventionaliteit.” (Trouw)

“Bien De Moor als Phaedra acteert voortreffelijk haar smachten.” (NRC)

“Nina Spijkers is een bijzondere regisseur die in beelden denkt; krachtig, symbolisch en geladen. Ze verdient alle aandacht in haar ontwikkeling; die kan van grot belang worden.” (NRC)

“Bien de Moor is kwetsbaar, maar ook krachtig en mooi als Phaedra.” (Haarlems Dagblad)

“Met veel licht en lucht en humor gebracht.” (Haarlems Dagblad)

“Spijkers bewijst hier met glans dat ze geen eendagsvlieg is, maar een werkelijk getalenteerd beeldenmaker.” (Theaterkrant.nl)